Filmde Patlatılan Boeing 747

by Çağdaş Serkan Kara

Herkese yeni bir yazıdan merhaba. Bu yazımızda konumuz Filmde Patlatılan Boeing 747; bir sinema filminde patlatılan gerçek bir Boeing 747 uçağı hakkında olacak. Dilerseniz yazımıza geçelim.

Ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın 2020 yılında vizyona giren filmi ‘Tenet’ için gerçek bir Boeing 747-200 film setinde kullanıldı ve filmde patlatıldı. İnternette bu uçağı biraz araştırdığımda uçağın Boeing 747-200 varyantı olduğunu ve 1979 yılında ilk uçuşunu yapıp yine aynı yılda Libya Hava Yolları’na teslim edildiğini öğrendim.

Keith Sowter tarafından Everett tesislerinde çekilmiş 5A-DIJ tescilli uçağın ilk hali böyle. Ocak 1981’e kadar Libya Havayolları’nda uçan uçak bu tarihten sonra PP-VNA tesciliyle Brezilyalı havayolu Varig’e geçmiş. 1994 yılına kadar Varig Havayollarında yolcu taşıyan uçak, yolcu uçağı ömrünü tamamlamıştı ve kargo uçağına dönüştürülmüştü.

Kargo uçağına dönüştürülen uçağın yolu bu kez Asya’yı tutmuştu. 1996 yılında VR-HMD tesciliyle Hong Kong Airlines adına uçmaya başladı. 2004 yılına kadar burada uçan uçak sonra B-HMD tescilini alarak Cathay Pacific adına uçmaya başladı. 2009 yılına kadar görevini başarıyla sürdüren uçak daha sonra uçuşlardan çekildi ve ardından Victorville’ye yollanarak emekli edildi.

Çölde geçen 10 yılın ardından Boeing 747 bir kez daha sahneye çıkacaktı ama bu sefer gerçekten filmde oynayacaktı. 2019 yılında kurgusal bir boyama ve tescille Hollywood’un karşısına çıkacaktı. ‘Tenet’ filmindeki rolü ise bir hangara çarpıp patlamasıydı. Nitekim öyle de oldu filmde hangara çarptırılarak patlatılan uçağın videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Film Özet

Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar. ‘Tenet’ filmi ise dünya çapında 200 milyon dolar hasılat yaptı ve IMDB’den 7,3 oy aldı.


Bu yazımda Filmde Patlatılan Boeing 747 hakkında konuştuk, bir yazımızın daha sonuna geldik. Sizin fikirleriniz nedir? Tenet filmine gittiniz mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere kendinize iyi bakın. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00