Kabin Ekibi Mock-Up Eğitimi

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Kabin Ekibi Üyeleri Mock-Up Eğitimi hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

Kabin Memuru olmak isteyen ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ön lisans bölümü okuyan kişiler için zorunlu bir eğitimdir Mock-Up Eğitim. Kabin Memuru olan birçok insan lisans bölümünü bitirip başvuru yapan insanlar oldukça fazladır. Bu yüzden havayollarının birçoğu Mock-Up eğitimini kendisi uygulamalı bir şekilde verir. Bu eğitimi almadan önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen derslerden geçerli notları aldıktan sonra Mock-Up eğitimine katılım sağlanabilmektedir.

Sivil Havacılık genel Müdürlüğüne bağlı olan bu eğitim genel kapsamı SHT-CCTO olarak bilinir. Bu eğitim almamızın sebebi herhangi bir acil durumda, Kabin Memurları ne yapmasının gerekildiğini gösterilir. Aslında SHGM belirlediği dersleri aldıktan sonra uygulamalı olarak her Kabin Memuru için sınavlı bir eğitimdir. Havayolları belli aralıklar ile bu eğitimleri planlar. Aslında Kabin Memurları ve Pilotlar bu eğitimleri uygulamalı bir şekilde alırlar. Türk Hava Yolları için Uçuş Eğitimi Türk Hava Yolları Uçuş Eğitimi Başkanlığında, Kabin Memurlarına eğitim verilir. Türk Hava yolları bu eğitimi dışardan ön lisans Kabin Memuru okuyan öğrencilere açık değildir. Sadece kendi Kabin Memurları için bu eğitimi verir.

Üniversite Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ön lisans bölümünü okuyan öğrenciler için Pegasus Havayolları öğrencilere eğitim vermektedir. Mock-Up eğitimi hava yollarının en önem verdiği eğitimdir.

Mock-Up eğtimi nedir?

Bu eğitimin esas amacı Acil Durum Emniyet Kuralları dersinde aldığımız dersleri uygulamalı bir şekilde Mock-Up ortamında uygulamamız. Uçuş esnasında yangın durumda kullanılacak malzemeler ve resmi SHGM belirlediği kurallar şekilde iyi bir şekilde durumu emniyetli ve güvenli bir şekilde yapmamız gerekir.

Acil Durum Olayları      

  • Yangın
  • Basınç Boşalması
  • Tahliye
  • Uçağa Kuş Çarpması
  • Suya Acil İniş
  • Motor Arızası

Acil Alçalma gibi acil durumlarda yapılması gereken uygulamalı bir eğitimdir. Kabin Memurları SHGM tarafından aldıkları derslerin hepsini uygularlar. Normal Emniyet Kuralları, Acil Durum Emniyet kuralları, Ekip Kaynak Yönetimi, Diksiyon ve Terminoloji bilgilerini kullandıkları bir eğitimdir. Kabin Memurları asıl amacı Yolcuların güvenliği sağlamak için bulunurlar. Ama hava yollarının en önemli bir konu ikramdır. Uzun yolculuklar sırasında hava yolları bu ikram eğitimini de ayrı bir eğitim olarak da verebilir. Mock-Up eğitimi içinde de verebilir. Yurtdışı havayolları şirketleri bu eğitimlerin hepsini mock-Up eğitimini birlikte uygulamalı yapıyorlar.

Bu haftaki yazım Kabin Ekibi Üyeleri Mock-Up Eğitimi hakkındaydı. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00