Kayıp Uçak MH370 Belgesel İncelemesi

by Çağdaş Serkan Kara

Herkese yeni bir yazıdan merhaba bu yazımızda konumu Kayıp Uçak MH370 Belgesel İncelemesi ; kaybolmasının ardından 9 yıl geçmesine rağmen bulunamayan Malezya Hava Yollarına ait Boeing 777’nin Netflix’te yayınlanan belgeseli hakkında olacak. Dilerseniz yazımıza geçelim.

Biliyorsunuz ki 8 Mart 2014 tarihinde kaybolan ve bu tarihten yaklaşık 9 yıl geçmesine rağmen hala daha uçağın enkazı bulunamayan olayın 9.yılında Netflix’te bir belgesel yayınlandı. Yayınlanan belgeselde uçakla ilgili değişik teoriler ve kazada kayıp olan yolcuların yakınlarıyla yapılan röportajlar ön plana çıkıyor.

Birçok farklı araştırmacının, gazetecinin ve uzmanların katıldığı belgeselde daha önce ortaya atılmamış teoriler dikkat çekiyor. Uçağın kaybolduğu tarihten biraz sonra dünya geneline erişimi açık olan bir uydu görüntüleme sisteminden uçağın enkazını dünyanın dört bir yanında bulunan insanlara internet aracılığı ile buldurmaya çalışıyorlar. Bunun sonucunda Amerikalı bir kadın fotoğrafçı uçağın son radar konumunu arıyor ve orada bir enkaza rastlıyor. Hatta iddiasını güçlendiren bazı kanıtlarda ortaya atıyor. Bir petrol kuyusundaki nöbetçi yanan uçak gördüğünü ve denize çakıldığını söylüyor. Aynı zamanda Cathay Pacific Hava Yollarının pilotları deniz üzerinde bir enkaz gördüklerini söylüyorlar. Tüm bu iddialar uçağın son radar konumunda uçağın görüldüğüne dair iddialar. Bu bilgileri Malezya Hükümeti ile paylaşan iddia sahipleri Malezya Hükümetinden olumlu veya olumsuz bir geri dönüş alamıyorlar ve çözümü bu iddialarını internete yayarak buluyorlar.

Ardından uçağın askeri radara göre gittiği yönden 180 derece dönüp yakıtı bittiği için Hint Okyanusuna düştüğünü öngörüyorlar. Ancak arama kurtarma çalışmalarında uçağa dair hiçbir enkaz bulamıyorlar.

Bu kazanın aylar sonrası ise yine bir Malezya Hava Yollarının 777’si Rusya tarafından füze ile düşürülüyor ve uçak Ukrayna’ya düşüyor. Bu üst üste kazalardan sonra Amerikalı bir araştırmacı ortaya bir komplo teorisi atıyor ve uçağın Rusya tarafından kaçırıldığını öne sürüyor. Uçağın bir diğer rotasının Kazakistan’a kadar uzandığını söyleyen araştırmacı, uçakta bulunan 3 Rus asıllı yolcunun uçağın elektronik bilgisayarlarının olduğu bölgeye girerek uçağın iletişimini kopararak uçağı kuzeye yönlendirdiklerini ortaya atıyor. Böyle bir teori onun itibarını biraz düşürüyor ve kimse ona inanmıyor.

Bu teoriler gibi belgeselde bir sürü teori var ve bu teorilerde ülkeler ve kişiler suçlu tutuluyor. Amerika ve Rusya başta olmak üzere İngiltere ve Avusturalya’da suçlu tutulanlar arasında. Yolculardan birine ise bir adam Amerika’nın uçağa ne olduğunu bildiğini ve baştan sona süreci bildiğinden bahsetmiş. Bu ve bunun gibi birçok iddia ve teori belgeselin içinde yer almış. Yolcuların ailelerinin yaşadıkları durumu baştan sona ele alan belgeselde Malezya Hükümeti ve diğer saydığım ülkeler ağır eleştiriye tutulmuş. Anlattıklarım ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız bu belgeseli izlemenizi tavsiye ediyorum.

Kayıp Uçak MH370 Belgesel İncelemesi yazımızın daha burada sonuna geldik kendinize iyi bakın keyifli okumalar.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00