Accimap Nedir?

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Accimap hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

Karmaşık sosyetendik sistemlerden meydana gelen kazaların analizinde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde havacılık ve sağlık sektörüne çok faydalı olmuştur. Bu yöntem 1997 yılında bulunmuştur.

Kazaya neden olan faktörler ve faktörler arasındaki ilişkiler 6 seviyede gösterilmektedir. Bu modelin en büyük özelliği kazadaki her bireyin davranışlarından yönetsel ve sosyal açıdan incelenmesidir.

  • Ekipman ve Çevre
  • Hükümet Politikası ve Bütçeleme Bakımından
  • Düzenleyici Kurumlar
  • Teknik Yönetim
  • Şirket Yönetimi ve Yerel Yönetim
  • Fiziksel Süreç ve Aktör Faaliyetler

Bir kazaya yol açan faktörler, aralarındaki bağlantılar tutarlı bir şekilde olup dikey diyagramda gösterilir. Bir benzer olay yaşanırsa, diyagramların faydası olarak kaza analizi yöntemi yol gösterici olur. Eksiklikler belirlenip ortaya konulduğunda değerli bir modeldir. Havacılık sektöründe her zaman bir risk vardır. Bu modeller sayesinde riskler daha az karşımıza çıkabilir.

Kaza analizleri sonuçlarında %80 insan hatası olduğu açık bir şekilde bellidir. Bu yöntemde insan hatalarının daha detaylı bir şekilde içine aldığı söz konusudur. Bu hatalardan bazıları şunlardır.

Uygun olmayan yöntemler, eksik veya uygun olmayan uçuş planlamaları, uygun olmayan iniş ve kakışlar, uygun olmayan yakıt boşaltması bu hataların hepsi karar hataları grubunda yer alır.

Yetenek hataları ise şunlardır. Zayıf teknik, atlanan çeklisi taraması, uygun irtifayı koruyamama, uçuş kontrollerinin uygun olmayan ya da yanlış kullanımı.

Algılama Hataları, görsel yanılma, yanlış ölçülen hava hızı ve yüksekliktir.

Çevresel faktörler ve teknolojik faktörler.

Bence en önemli kısımlardan birisi Kokpit Ekibinin durumları, son zamanlarda pilot ve kabin memurlarının verilen dinlenme süreleri çok yetersiz kaldığı göz önünde. Bu da risklerin fazla olabileceği göz önünde. Burada hem dinlenme ve Ekip kaynak yönteminin yani CRM konu çok önemli olduğunu görüyoruz. Bu kazaların incelenmesini SHGM tarafından yönetmelikler tarafından incelenir. Yazıların hepsinde bölüm ve amaçlardan oluşur. Amaç, kapsam, dayanak ve talimatlar şeklinde katı bir sistemden oluşur.

Bu haftaki yazım Accimap hakkındaydı. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00