Mutlu Yıllar!

Herkese 2022 yılbaşı yazımızdan merhaba veee herkese mutlu yıllar!

    Günümüzde birçok kişi hava yolu ile seyahat etmektedir. Hava yolu şirketleri gerekli talebi karşılamak için çalışmalar yapmakta ve seferler düzenlemekte. Bazı zamanlarda doluluk oranları ve taleplerde ciddi artışlar olabiliyor ve hava yolu şirketleri bu bazı zamanları önceden tahmin ederek çeşitli önlemler alıyor uçuş frekansını artırıyor ve talep karşısında gerekli önlemleri alıyorlar peki nedir bu bazı zamanlar.

  Bu önemli zamanlar Hindistan’da Holi bayramı, Müslüman ülkelerde kurban ve ramazan bayramları ve avrupa ve çeşitli dünya ülkeleri için Christmas yani Noel bayramıdır. Christmas’dan hemen sonra gelen Yılbaşı ise hava yolu ulaşımını ciddi anlamda etkiliyor. Ayrıca okul tatilleri ve yaz tatilleri de hava yolu ulaşımında yoğunluğun yüksek olduğu zamanlardır.

Türkiye’nin kuzey yarım kutbunda olması sebebiyle Haziran, Temmuz, Ağustos ayları yaz aylarıdır ve okulların tatil olduğu bir dönem olması sebebiyle hava yolunu kullanım oranı fazladır kış ayları yaz aylarına nazaran daha düşük bir talep vardır fakat kasımdan sonra düşüşe geçen yolcu sayısı yılbaşı ile doluluk oranları artmıştır. Hatta geçtiğimiz günlerde hava şartlarından kaynaklı gecikmelerin ve iptallerin yaşandığı ABD’de Noel dolayısıyla yolcular havalimanı terminallerinde bavullarını bulmakta güçlük çekebiliyor.

  2022 yılı DHMİ verilerine göre iç ve dış hat yolcuların grafikleri aşağıdaki gibidir. (Aylara göre dağılımı)

  Yine doluluk oranlarının artacağı bir yılbaşı zamanına girmiş bulunmaktayız ve 2023 yılının bizler için sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. Savaşların olmadığı, insanların açlıkla ve susuzlukla baş başa kalmadığı nice yılların olması dileğiyle. Ve binlerce uçuş gerçekleştirebileceğimiz, kaza-kırım yaşamadan ve emniyet ve güvenliğin en üst düzeyde olduğu mutlu yıllar dilerim. Yeni yılınız kutlu olsun.

Related posts

Singapore Airlines Havayolu Şirketi

Havaalanları Master Planlaması ve Sürdürülebilir Havaalanları

Hava Lojistiği Bölümü