Kabin Memurları için Etkili İletişimin Önemi

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Kabin Memurları için Etkili İletişimin Önemi hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

Kabin Memurları için etkili iletişim konusundan bahsetmeden önce sizlere etkili iletişimden kısaca bahsetmek istiyorum. İletişim, bilgi, duygu, tutum ve becerilerin paylaşma sürecidir.

İş yaşamında etkili iletişimin amaçları nelerdir?

Şirkette bir haberleşme ağı kurmak. İnsan davranışlarını değiştirmek. Görevleri belirlemek ve gerçekleştirmek. Etkili bir koordinasyonu sağlamaktadır. Bu etkili iletişim bir sistemdir.

Etkili iletişim çeşitleri, sözlü iletişim, dinleme becerisi, konuşma becerisi ve sözsüz iletişim.

Kabin Memurları için İletişim Önemi nedir?

Havacılık için en önemli konudur etkili iletişim. Kabin Memurları için de en önemli konudur. Kabin Memurları her gün aynı ekip arkadaşları ile görev yapmazlar. Bu yüzden iletişim becerileri çok iyi ve CRM kurallarına uyarak iletişim kurmalıdırlar. İnsan Kaynakları etkili iletişim bu konuda çok dikkat ederler. Kabin Memurları, uçak kalkmadan ve yolcu alımı başlamadan kabin içi düzenlemeleri etkili iletişim sayesinde kabin içi güvenliği sağlamakla sorumludur. Kabin memurları görevleri kapsamında yolcuların güvenliğini ve konforunu sağlamaktır. Bu görevleri yaparken etkili iletişim kurabilmelidir. İşlerin düzenli ve uygun gitmesi için en öneli kısımdır.

Kabin Memurları takım çalışması ve Kokpit ekibi ile etkili iletişim kurmalıdır. Kokpitin güvenliği kadar kabin içi de güvenli olmalıdır. Güvenlik kontrolü, Uçak kalkmadan önce kapı kapama Kısımı Kabin Amiri bu noktada her şey güvenli kapıyı kapatabiliriz dediğinde Görevli Kabin memurları bu işi doğru şekilde yapar. Uçağa bindiğiniz zaman yolcu alımı bittikten sonra görevli Kabin Memuru yolcu sayımına başlar. Bu kısımda aslında beden dili ve etkili iletişim önemi ortaya çıkar. Kızgın yolcular ve kural dışı yolcu kategorisine giren yolcularda Kabin Ekibi bu konularda Etkili İletişimi düzgün kurup olayları çözmelidir. Baktığımız zaman etkili iletişim becerisi bulunan insanlarda Problem çözme konusunda başarılıdırlar. Kuralları olan havacılık sektöründe iletişim sözlü iletişim, dinleme becerisi, konuşma becerisi ve sözsüz iletişim becerisi başarılı bir şekilde olmalıdır. Tanımadığınız ama aynı şirkette çalışın veya farklı hava yolları firmasında çalışan Kabin Memuru ve Kokpit ekibine selam verilmelidir.

Bu hafta size Kabin Memurları İçin Etkili İletişimin Önemi hakkında yazdım. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00