Hava Lojistiği Bölümü

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Hava Lojistiği Bölümü hakkında olacak.Keyifli okumalar dilerim.

Hava Lojistiği bölümü, lojistik ağları optimize edebilir ve kargo operasyonlarını yönlendirme, taşıma ve dağıtma gibi süreçleri planlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler, hava taşımacılığında yetkin eleman olmaları. Hava lojistiği bölümü ön lisans bir bölümdür. Ücretli bu bölümün ücreti 22.500TLdir.Hava lojistiği okuyan öğrenciler, bazı üniversitelerde zorunlu staj uygulaması yoktur.

Hava Lojistiği programından başarı ile mezun olmuş öğrenciler dört yıllık lisans programına geçebilirler. Bunlar: Havacılık Yönetimi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik bölümlerine geçiş yapılabiliyor.

Hava Lojistiği bölüm dersleri nelerdir?


Her dönem zorunlu olarak bir seçmeli kültür dersi ve seçmeli teknik ders alma zorunluluğu vardır.
Havalimanı Yönetimi, Lojistik ve Gümrük, Üretim Yönetimi, Hava Hukuku, Mesleki İngilizce, Atatürk ve İnkılap Tarihi, İşletme Yönetimi Temelleri, Sivil Havacılığa Giriş, Temel İngilizce, Temel Matematik, Emniyet Yönetim Sistemleri, Lojistik Yönetim sistemleri, Yönetim ve Organizasyon, Hava Kargo Taşımacılığı, Tedarik Zinciri Yönetimi, Temel Kargo Güvenliği dersleri görmektedir. Bu program havacılık işletme ve yönetimi ve süreçleri hakkında genel bilgiye sahip olur. Ulusal ve uluslararası
seviyede mesleki yeteneğe sahip olur. Hava taşımacılığı konusunda yeterli bilgiye sahip olurlar. Havacılıkta en önemli olan konulardan birisi olan emniyet ve güvenlik kurallarını bilirler.Ulusal ve uluslararası çalışabilme yeteneği kazanırlar.

Hava lojistiği bölümü hangi üniversitelerde?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi iki yıllık ön lisans bölümü bulunmaktadır. Bu bölümden mezunlar, planlama, pazarlama, malzeme yönetimi, depo dağıtım, taşımacılık, sigorta, gümrük hizmetler, satın alma, dış ticaret ve pazarlama, kargo şirketlerinde çalışabilirler. Havacılık sektöründe İngilizce bilmek zorunludur.Bu bölümü bitiren insanlar loadmaster görevini yapabilirler.

Loadmaster nedir?

Sivil ve askeri kargo yüklemesi yapan ve bu kargoların emniyetli ve güvenli gitmesini sağlayan kişilerdir.Loadmaster birçok ülkenin askeri ve sivil havayollarına hizmet vermektedir. Loadmaster
yapan havayolları Turkish Cargo,ACT AİRLİNES,ULS AİRLİNES,MNG AİRLİNES.

Bu hafta size yazım Hava Lojistiği Bölümü hakkında yazdım. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00