Singapore Airlines Havayolu Şirketi

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Singapore Airlines Havayolu Şirketi hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

Singapore Airlines 1 Mayıs 1947’de kurulan bir havayolu şirketidir. Singapore bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak bilinir.

Singapore havayolu şirketi 60 farklı noktaya uçmaktadır. Singapur şehirinde iki tane havalimanı bulunur. Seletar Airport ve Changi Airport bulunmaktadır.Singapore Airlines havayoluise uçuşlarını Singapur Changi Havalimanından yapmaktadır.

Singapur Changi Havalimanı

IATA kodu SIN olarak bilinmektedir.ICAO kodu WSS olarak bilinir. Singapur doğusunda yeralmaktadır. Singapur en büyük ve güneydoğu Asya’nın en büyük havalimanıdır. Sivil bir havalimanıdır.
Changi havalimanında Scoot air,Jetstar Asia Airways ,Tigerair ve Singapore Airlines ve Singapore Airlines Cargo uçuşlarını gerçekleştirmektedir.80 ülkeden bir çok fazla noktaya uçuş gerçekleştirilen önemli bir bağlantı noktasıdır. Dünyanın en iyi havalimanı ödülüne 2019 yılında layık göründü.

Singapore Airlines havayolları Skytrax ödüllerinde en iyi havayolları arasında 1. Sırada yerini aldı.Singapore Airlines, First Class kabinlerinde dünyanın en iyileri arasında ödül aldı. Ve birçok ödül kategorisinde mükemmel sonuçlar elde etti.Singapore Airlines CEO Goh Choon Phong, 1 ocak 2011 yılında resmi olarak göreve başlamıştır.60 yaşındadır. SIA grubunda 20 yıldan fazla
çalışmıştır.Elektirik Mühendisiği ve Bilgisayar alanında yüksek lisans yapmıştır. Bilgisayar alanında oldukça bilgi sahibidir.CEO Goh Choon Phong bütün bu başarılarının sırrını fedakarlık ve yorulmak bilmeyen bir ekibini olduğunu söylemktedir.Singapour yönetim ekibi üyesi 12 erkek ve 3 kadın üyeden oluşmaktadır. İcra Kurul Başkanı SIA Mühedisi 2 kişi bulunmaktadır.

Singapore Airlines Kabin Memurları ve işe alım süreçlerinden birazda bahsetmek istiyorum. Çünkü en ilgimi çeken kısımlardan bir tanesi.

Singapore Airlines Kabin Memurları

Singapore Airlines Kabin Memurları eğitimi dört ay eğitim programına dahil olmaktadır.Yiyecek,içecek ve ürün bilgisi servis prosedürleri .Yolcu taşıma ,Bakım,Dil ve İletişim becerileri,Güvenlik ve acil durum prosedürleri .İlk yardım eğitimi verilmektedir.Singapore Airlines havayolu kabin memurlarına 5 yıllık sözleşme teklif etmektedir. Ve Singapur ’da yaşamak zorunludur.Genel olarak Malezyalı veya Singapore kabin memuru almayı tercih ediyorlar .Yetenek olarak’da Havacılıkla ilgili olan sağlık ,emniyet ve İngilizce dil yeteneği oldukça önem taşımaktadır.Ama en önemlisi sizin beden dili çok önemlidir. Kabin memurluğunu en iyi yapan şirketler arasında yer almasının büyük çoğunluğu beden dili.Linkedn üzerinde iş başvurusu kısmında yetenek kısmında iş tecrübelerinize,mülakat tecrübesi,Uygulama ve geliştime ,Uçuş tecrübenize ve Yasama ilişkileri olarak bilinen aslında kurallara uyup uymamanıza bakılmaktır.Kabin Memurlarının GCE 5 0- seviye denen İngilizce yeterlilğine sahip olması gerekmektedir.

GCEO Singapur ve Cambridge Genel Singapur okullarında ve özel alanlarda uygulanan bir sınavdır.İngilizce seviye belirleme sınavıdır. Singapur Havayolları ile alakalı güze bilgiler öğrenmek isterseniz SilverKris haber sayfasından güzel bilgiler örenebilirsiniz.

Bu hafta size yazım Singapore Airlines Havayolu Şirketi hakkında yazdım. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Kaynak : https://www.singaporeair.com/en_UK/us/home?ref=1066760&affiliate_id=11128&ranMID=43929&ran
EAID=3095669&ranSiteID=dquE8U2QoAw-tLjS1_jyjxgwHOLC5Fbmxg#/book/bookflight

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00