Pilotluğa Giden Yol 4 – ATPL Teorik Eğitimi

by Caner Acarbay
Bu yazımda Pilotluğa Giden Yol – ATPL Teorik Eğitimi Uçuşları hakkında konuşacağız. İsterseniz geçelim.

Amerika macerasının ardından Almanya’ya dönüş yapma zamanı gelmişti. Almanya dönüşümüz yine Lufthana’nın uçan devi A380 ile olmuştu. Ülkeye girişte bu sefer vize yerine oturum iznini kullanmıştık. Amerika’ya gitmeden önce hepimiz için oturum iznine başvurulmuştu. Bu bizim için bir bakıma iyi, bir bakıma da kötü olmuştu. Sebepleri ilerleyen paragraflarda açıklayacağım.

Almanya’ya gelir gelmez ilk olarak adımıza kiralanan araçları almıştık. Araçlar 2015 model 100-200 km’de yani sıfır Ford Fiestaydı. Araç alım işlerini  hallettikten sonra yeni kalacağımız yer olan Langen şehrine doğru yola koyulduk. Langen Frankfurt’un hemen yanında yer alan ufak kendi halinde bir şehir. Amerika’ya gitmeden önce kaldığımız Oberursel’e kıyasla çok daha merkezi ve daha fazla Türk’e ev sahipliği yapıyordu. Daha fazla Türk demek Almanca bilmeyen bizler için muhteşem bir fırsattı. İzmir’deki gibi markete, berbere, belediyeye gidiyordunuz. Her tarafta Türk olması işleri gerçekten kolaylaştırıyordu. Neyse Langen’da kalacağımız otel Home for Times isimli boarding house tipide bir oteldi. PTN sağolsun bu konuda sözleşmede bir odada iki öğrenci kalır demesine rağmen hepimize tek kişilik odalar kiralamıştı. Bu sayede herkes istediği zaman ders çalışıp istediği zaman  yemek yiyebilecekti. Otele gelir gelmez eşyalarımı odaya atıp beni bekleyen İzmir uçağına yetişmeye çalışmaktaydım.

İzmir’e direkt uçuş olması işlerimi çok kolaylaştırmıştı. Ülkeden ayrı geçen altı ayın sonunda İzmir’e gelince insan gerçekten evinin değerini anlıyor. O altı ay sanki 6 yıl gibi gelmişti. Amerika’da kaldığım süre boyunca bir yandan da yüksek lisans tezimi bitirmiştim. Türkiye’ye gelince sunumla ilgili son düzenlemeleri yaptıktan sonra tez savunmamı verecek konuma gelmiştim. Bu bağlamda gerekli ayarlamaları yapmak için Türkiye’ye gelmek benim için çok iyi olmuştu. 5 güren süren güzel ama bir o kadarda kısa bir tatilin ardında tekrar Almanya’ya dönmem gerekiyordu. Çünkü Alman disiplini bizi derse çağırıyordu. Uçmanın zevkine vardıktan sonra şimdi sınıf ortamında sürecek 6 ay bizi tedirgin ediyordu. Geçermi bu zaman beeeee…

Almanya’da teorik derslerin işlenmesindeki sistem bizim Türkiye’deki sisteme göre biraz farklıydı.

Almanya’da teorik derslerin işlenmesindeki sistem bizim Türkiye’deki sisteme göre biraz farklıydı. Ders veren hocaların hemen hemen hepsi okulun yarı zamanlı hocalarıydı. Hepsinin başka işleri vardı ve boş zamanlarında bizim derslere gelmekteydiler. Bu yüzden planlamanın iyi yapılması tüm hocaların programına göre dersleri yerleştirmek gerekiyordu. Ama bunlar Alman arkadaşlar herşey mükemmel işliyordu. Adamların yaptığı programlar neredeyse hiç değişmeden 6 ay boyunca devam etti! Sistemden aldığım ders programlarını size aktarıyorum.

Bu yazımda Pilotluğa Giden Yol – ATPL Teorik Eğitimi Uçuşları hakkında konuştuk.Diğer yazıma da buradan ulaşabilirsiniz.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00