Sivil Havacılık Günü Kutlu Olsun

by Muzaffer Yıldırım

  Herkese merhaba, bugün bizlerin günü, bugün havacılık sektörüne gönül vermişlerin günü, bugün havacılık sektörüne emek vermiş, veren ve verecek olan Pilot, kabin memuru, mühendisler, teknisyenler, havacılık profesyonellerinin; bu sektörde çalışan herkesin günü. Bugün “Dünya Sivil Havacılık” günü. 7 Aralık Sivil Havacılık Günü Kutlu Olsun. 

  İnsanoğlu varoluşundan bugüne gökyüzüne gözlerini her çevirdiğinde kuşlara bakarak uçmaya ve uçmak için çeşitli araştırmalar yapmaya başlamıştı. Bu araştırmaların birçoğu başarılı yine birçoğu başarısız ve sonucu kötü olan deneyimlerle bitmişti. Birçok bilim insanı yaptıkları kanatlar ile atladıkları köprülerden düşerek hayatlarını kaybettiler. Birçoğu havada seyahat ederken emniyet ve güvenlik eksikliğinden meydana gelen bir kaza soncu üzücü olaylarla sonuçlandı. Günümüz modern havacılığı şu an gördüğümüz modern yapısında ise bunun sebebi geçmişteki insanların merakı ve araştırması ile olmuştur. Günümüze kadar önemli gelişmeler olmuştur, çeşitli konvansiyonlar toplanmış, birçok kurum ve kuruluş oluşturulmuştur. Bu kurum ve kuruluşlar arasında en önemlilerinden ICAO günümüz modern havacılığın kilometre taşıdır ki bugünü bizlere armağan eden kuruluş ICAO’dur. 

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), 1944’te devletler tarafından Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesinin (Chicago Sözleşmesi) uygulanmasını ve denetimine yönetmek adına kurulmuş bir BM örgütüdür.   

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralık’ı  “Uluslararası Sivil Havacılık Günü” olarak ilan etmiştir. Sivil havacılığa gönül vermiş okuyucularımız ve tüm sivil havacıların günü kutlu olsun.

  Geçmişten bugüne bu bir bayrak yarışıdır. Emanet olan bu sektörün bayrağını bugün bizler devraldık ve bu sektörü yaptığımız ve yapacağımız araştırma ve geliştirmeler ile yerde ve gökte sektörü bir adım daha ileriye taşıyacak, emniyet ve güvenliğin kırmızı çizgisi olduğu bu sektörü gelecek kuşaklara emanet etmek için elimizden geleni yapacağız. 7 Aralık dünya sivil havacılık günü bunları sizlere söyleyerek ve dünya sivil havacılık günümüzü kutlayarak sözlerimizi noktalamak istiyoruz.

Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. 7 Aralık Sivil Havacılık Günü hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz. Yeni yazımızda gelecek hafta görüşmek üzere, hepiniz havacılıkla kalın!

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00