Air France Havayolu Şirketi

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Air France (AF) Havayolu Şirketi hakkında olacak.
Keyifli okumalar dilerim.

Air France Hava Yolları kimdir?

Fransa’nın bayrak taşıyıcısı olarak bilinen havayolu şirketidir. Merkezi Paris’in Kuzeyin ’de bulunan bir şirkettir. AF ve KLM ortaklığı altında faaliyet göstermektedir. Şirketin CEO Anne Rigali’dir. Anne Rigali 17 yıldır AF Havayolu şirketinde çalışmaktadır. Şirketin Uçak filosunda 212 uçak bulunmaktadır. 211 tane de uçuş noktasına sahiptir. AF 7 Ekim 2023 yılında 90.yılını kutlamış olacak. AF bunun üzerine Paris opera balesinde kostüm tasarımı Atölye başkanı XAVİER RONZE’den şirketin tarihini anlatacak elbise koleksiyonu hazırlamasını istediler. Air –France ekibi 28 Eylül-10 Ekim arasında Galeries Lafeyette mağzasında vitrinlerde olacaktır. Galeries Lafeyette lüks bir Fransa mağaza zinciridir.Paris 9.bölgesinde Haumssman da bulunur.

AF 7ekim 1933 yılında resmi olarak açıldı. Şirketlerinin kurulduğu yıldan bu yana zarafeti yeni boyutlara taşımış bir şirket olarak bilinir. Olağanüstü bir seyahat deneyimi sunar.

Uçak ve teknolojiyi yorumlayan 5 elbiseden oluşan bir koleksiyon bekliyor. Koleksiyon ‘da farklı dünya kültürünün, Kabin Memurlarının eski üniformalarının içeren bir koleksiyon olması. Concorde uçağından ilham alınarak yapılan tasarım .Conker’de süpersonik bir yolcu uçağıdır. AF 90.yılına özel Koleksiyona bakıldığı zaman çok güzel ve efsane duruyorlar. Şirket mağzası içide bu yıldönümü için özel olarak pop-up mağzaları açtığını duyurdu. AF uygun fiyatlı uçak bileti ve sınırlı sayıda üretilen konfor kitleri,kartpostallar, bagaj etiketleri şirket 90.yıllık imzayı taşıyan koleksiyonlar içeriyor.Mağzada satılan eşyaların AF Vakfı’na bağışlanmaktadır. 30 yıldır AF ailesi dünyadaki çocuklara destek olmaya adamıştır. SkyTeam üyesi olan AF uçak filosunda Airbus A220-300,Airbus A318-100,Airbus A319-100,Airbus A320-200,Airbus A321-100,Airbus 340- 800,Boeing 770-200ER,Boeing 777-300ER,Boeing 787-9 bulunmaktadır.

Air France filosuna yeni eklenen Airbus A350

48 business class,32 premium ekonomi kısmı,212 tane de ekonomi sınıfı içermektedir. Business class ‘da 2 metre uzunluğunda yatağa dönüşen ergonomik koltuklar içermektedir. Eşyalarınızı koymak amaçlı koltuğun yan kısmında ilave bir alan sağlanmıştır.Uçak kabini çok iyi tasarlanmıştır.

Bu hafta size AF Havayolu Şirketi hakkında yazdım. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Kaynak: https://www.airfrance.com.tr/information

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00