Kabin Ekibi Üniforma Kuralları

by Sude Gerçekoğlu

Yazımız Kabin Ekibi Üniforma Kuralları hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

ÜNİFORMA KURALLARI
  1. Toplum içerisinde her türlü aşırılıktan kaçınılmalıdır.
  2. Üniforma ciddiyeti ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda (sakız çiğnemek, cep telefonu ile sürekli konuşmak)  bulunmamalıdır.
  3. Davranışların görgü kurallarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

KADIN KABİN EKİBİ ÜNİFORMA KURALLARI

kabin ekibi

Üniforma, etek ve pantolonunda şirket izin vermediği takdirde hiçbir tadilat yaptırmaz. Havayolları temsil edildiği süre boyunca Kabin Ekipleri, tüm personel ile iyi iletişim kurmalı, selam vermek ve almak konusunda duyarlı olmalı, bir şirketi veya ülkeyi temsil ettiğini unutmamalıdır. Pantolon kullanacak kadın kabin memurlarının pantolon paçaları kısa, sökük, çok dar veya bol ve de ütüsüz olmamalıdır. Fular, gömlek yakasını kapatmayacak şekilde gömlek yakası içerisinde veya dışarısında, şirket standartlarına uygun biçimde bağlanarak kullanmasını gerekir. Çorap, üniformanın Kabin Hizmetler Başkanlığı tarafından belirlenmiş renkte ve incelikte olması gerekir. Ceket yakasına, sadece bir adet küçük Atatürk rozeti, uçak rozeti, havayollarının rozeti veya bildiğiniz İngilizce harici bir dil varsa onun rozeti takılabilir.

Saç, mutlaka özen gösterilecek, uçuş süresince derli toplu olması gerekir. Saç tokaları lacivert, siyah veya saç renginde olmak kaydı ile düz renkte kullanılabilir. Boyalı saçların dip boyalarına özen gösterilmeli. Üniforma kurallarını bozacak bir renkte saçlar boyatılmaz. Makyaj zorunludur ve pastel tonlarda olmalıdır, kaşların doğal görüntüsünü bozulmamalıdır. Aksesuar, küpe boyu 2cm geçmemelidir. Üçüncü küpe ve piercing kullanılması yasaktır. Çünkü acil bir durumda küpe veya piercing tehlike yaratabilir. Eller, bakımlı ve manikürlü olmalı, üniforma ciddiyeti ile bağdaşmayan renkte ojeler kesinlikle kullanılamaz.

Kabin Ekipleri için acil durumlarda zaman iyi yönetme hususunda, saat takmak zorunlu bir aksesuardır. Her havayolu firması saat boyutunu kendisi belirler.

ERKEK KABİN EKİBİ ÜNİFORMA KURALLARI

kabin ekibi

Üniforma, gömlek temiz ve ütülü, kolları kıvırmadan kullanılacaktır. Gömlek üst düğmesi kapatılmalıdır. Kravat gevşek bırakılmamalı, uzunluğu kravat yelek altından sarkmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Pantolon paçaları kısa, sökük veya bol, ütüsüz kullanılmaz. Çoraplar, lacivert ya da siyah renkli ve desensiz olacaktır. Pantolonun arka cebinde cüzdan, kartlık, telefon eşyalar taşınılmamalıdır. Yelek yakasında, sadece bir adet Atatürk rozeti, uçak rozeti veya şirket rozetlerinden biri takılabilir. Aksesuar, deri bileklik veya kolye takılamaz. Saat renkleri lacivert veya siyah renkli olmalıdır.

Tüm Kabin Ekibi üyeleri, bröve, ID kartları ve isimliklerini her uçuşta takmak zorundadır. İkram anahtarları görünür şekilde taşınmaz. Ayakkabılar boyalı, tozsuz ve çamursuz olmalıdır. Eski yıpranmış ayakkabılar kullanılmaz.

Kabin Ekipleri beraberlerinde yedek düğme, yedek isimlik, yedek bröve ve yedek çorap taşımak zorundadır. Deodorant taşınması tüm Kabin Ekibi Üyeleri için zorunludur. Kontrol Kabin Amirleri yukarıda geçen tüm malzemeleri de kontrol etmek ve eksikliklerini de kontrol Kabin Hizmetleri Başkanlığı’na bildirmek zorundadır.

Size bir tavsiyem kişisel imaj iş hayatında önemli hususlar arasında yer alır. Bu konular hakkında daha detaylı bilgiler edinmek isterseniz eğer, kitap okuyabilirsiniz veya eğitimler alabilirsiniz. İnsanlar bir mülakat gittiğinde ilk başta insan kaynakları kişisel imaja bakıyorlar.

İlk izlenim her zaman önemlidir.

Bu hafta size Kabin Ekibi Üniforma Kuralları hakkında yazdım. Diğer yazıma da buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00