Hollywoodlu Pilotlar

by Onur Akardere

Uçuş Planı, Non-Stop, Top Gun ve daha pek çok filmde sevdiğimiz aktörleri pilot olarak izleme fırsatımız oldu. Ancak bazı Hollywood yıldızları için uçmak çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu haftaki konumuz Hollywoodlu Pilotlar ; uçuş lisansına sahip, gerçek birer pilot olan oyuncular hakkında konuşacağız.

Dünyanın neresinde olursanız olun pilotaj programları yüksek maliyetli eğitimlerdir. Haliyle her yıl filmleri sayesinde milyonlarca dolar kazanan oyuncuların uçuş tutkularını gerçeğe taşımaları çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Pilot lisansına sahip oyuncular listesinde Angelina Jolie’den Harrison Ford’a uzanan geniş bir yıldızlar karması var. Dilerseniz bu oyunculara biraz daha yakından bakalım.

John Travolta

Büyük bir havacılık tutkunu olan ünlü aktör uçuş lisansını 1978’de aldı. Halihazırda Boeing 737 tipi için geçerli bir lisansı da bulunan Travolta’nın malikanesinin bahçesinde bir uçuş pisti mevcut. Ayrıca aktörü 2002 yılında Avustralya’nın bayrak taşıyıcısı Qantas için özel bir uçuşta kokpitte görme şansımız da olmuştu.

Hilary Swank 

Amelia Earhart’ın hikayesinin anlatıldığı Amelia isimli filmde Earhart’a hayat veren Swank, filmin çekimleri sırasında gerçek bir uçuş eğitimi aldı. İki Oscar’lı aktris için rolün gerçekçiliği çok önemliydi. Çekimler esnasında aldığı eğitim bir lisansı içermiyordu. Ancak Hilary Swank uçmayı o kadar sevdi ki, çekimlerden sonra yeniden eğitimlere başlayıp pilot lisansına sahip oldu.

Angelina Jolie

2004 yılında oğlu Maddox’un uçaklara olan ilgisiyle birlikte kendi havacılık tutkusunu da keşfeden Jolie, önce pilot lisansını sonra da kendi uçağını satın aldı. Birkaç belgeselde aktristi pilot olarak uçarken izleme şansı bulmuştuk. 2013 yılında uçağının kaydını yenilemeyi unuttuğu için maalesef lisansı geçici olarak askıya alındı.

Harrison Ford

Çocukluğundan beri gerçek bir havacılık tutkunu olan Ford, kariyerinin ilk yıllarında uçuş eğitiminin maliyetini karşılayamadığı için lisans alamamıştı. Ancak kariyerinin ilerleyen yıllarında Hollywood’un en çok kazanan aktörler listesinde üst sıralarda yer alacak konuma gelmesi, aktörün 50 yaşında gerçek bir pilot lisansına sahip olmasına olanak sağladı.

Bu listeye daha birçok ünlüyü eklemek mümkün. Çalışılarak kazanılan imkanlarla tutkularını gerçeğe dönüştüren insanları ilham verici buluyorum. Yukarıda bahsi geçen yıldızların hayat hikayelerine baktığınızda bir çoğunun maddi imkansızlıklarla geçen çocukluk hikayeleri olduğunu görebilirsiniz. Belki de bu yazıdan çıkarılacak ana düşüncelerden biri de hayat gidişatının her zaman değiştirilebileceğidir. Biraz şans ve çokça çalışma beraberinde kendi mucizelerini getirir. 2023 yılının sizi hayallerinize ulaştırdığı bir yıl olmasını diliyorum. Mutlu yıllar!

Hollywoodlu Pilotlar yazım buraya kadardı. Haftaya farklı bir konuda görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00