Uçuş Ekibine İkram Edilen Yemekler

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Uçuş Ekibine İkram Edilen Yemekler hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

Kaptan Pilotlar, Yardımcı Kaptan Pilot, Kabin Amiri ve Kabin Memurlarının günün her saati uçuşta olabilirler. Bu yüzden yemeklerini Hava Yolları firmasının, belirli kalori miktarına göre yemek firması yüklemesini uçağın mutfak kısmına yapar. Bu yemeklerin belirli kalori miktarı ile düzenlenmesi peki nedir? Hava yollarına iş mülakatlarında bizi İngilizce sınavından sonra sağlık raporu için belli testlerden geçiyoruz. Kabin Ekibi ve Pilotların her biri boy kilo ölçümüne girmek zorundadır. Ve eğer işe girip, kilo alırsa Hava Yollarının belirlediği talimatlara göre belli bir süre izin verilip kilo ve boy endeksine uygun olması gerekir.

Kaptan Pilot ve Yardımcı Kaptan Pilot ikram edilen yemekler nelerdir ve kurallar nasıldır?

İkram edilen yemekler 2 saat ara ile yemek zorunludur. Kaptan Pilot ve Yardımcı Kaptan Pilot iki farklı seçenek sunarlar. Örnek et ve balık yemekleri vardır. Kaptan Pilot kariyer olarak daha kıdemli olduğundan ilk önce ne yemek istediğine Kaptan Pilot karar verir.

Kabin Memurlarına ikram edilen yemekler nelerdir?

Kabin ekibine ikram edilen yemekler aynıdır. İkram edilen yemekler genelde belli bir saat diliminde dengeli ve düzenli yemeleri gerekir. Asla yolculun bulunduğu ortamda yemek yemezler. Kabin memurları belli saat aralıkları ile yemek yerler. Örnek olarak açıklanması gerekirse, Kabin Amiri ile 8 kişinin bulunduğunu düşünelim. Sırayla yemek yerler. Çünkü kabin memurları bu sırada yolcunun emniyet ve güvenliğini sağlamaktadır. Yolcu konforunu sağlamak ile sorumludur.

Kabin Memurlarına ve Pilotlara verilen özel yemekler neler olabilir?

Uçaklarda Hava yollarının yolculara da sunduğu özel yemekler seçenekleri bulunuyor. Kabin Memurlarına ve pilotlara verilen yemek kategorisi özel yemeklere benzerdir.

Özel Yemekler
  • DBML –Diyabetik Yemek, bu yemekte kızartılmış ürünler yoktur. Genelde yağsız et ve süt ürünleri vardır. Balık ve deniz ürünleri, sebzeler, meyveler, tam tahıllı ekmekler ve tahıl ürünleri ikram edilir.
  • GFML-Glütensiz Yemek, buğday içeriği ürünler bulunmaz.

Kabin Memurları ve Kabin Amiri servis yapacakları zaman kokpitte hep cam kenarından servis yaparlar. Tüm bu yemek servisi ve düzenlemeleri emniyet ve güvenlik ile bağlantısı vardır.

Hava Yollarının birçoğu düzenli bir yemek biçimi sağlarken diğer Hava Yolları ikram edilen yemek kategorisi oldukça önem göstermelidir. Sağlıklı bir eleman istemek kolaydır. Ona göre yemek kalori miktarlarına dengeli hazırlamalıdır. Hepimiz insanız ve yaşlandığımızda Kolesterol sorunu ileride yaşamamız lazım.

Bu hafta size Uçuş Ekibine İkram Edilen Yemekler hakkında yazdım. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00