Hasta Nakil Uçakları

by Aybike Kolukırık

 Herkese yeni bir yazımdan merhaba! Bu yazımda Hasta Nakil Uçakları hakkında konuşacağız.

Hasta Nakil Uçakları Nedir?

Hasta nakil uçakları, hastaların acil durumlarda taşıyıcıları hava yoluyla hızlı ve güvenli bir şekilde taşımak için tasarlanmış özel uçaklardır. Bu uçaklar, acil sıkıntı durumlarında hastaların sıkıntısını önlemek ve hastaların sağlık durumlarının korunmasını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu uçaklar, genellikle acil müdahale için kullanılan helikopterlerin yerine geçebilir ve hastanın durumuna göre, hastaların sağlık durumunu gözetmek ve desteklemek için ilave donanımlara sahiptir. Plures Air, bu kapsamda, başta Türk Hava Yolları olmak üzere birçok hava yolu şirketiyle iş birliği içerisinde faaliyet göstererek hastaların nakil organizasyonlarını üstlenmektedir. Uçaklar, hasta personeli ve tıbbi malzemeleri taşımak için tasarlanmıştır ve çoğu durumda, hastanın konforu için gerekli tüm tıbbi hizmetleri sunmak için donanımlıdır. Bunun yanı sıra kritik zamanlı durumlarda ise kısa mesafelerde doğrudan hastanenin önünde iniş yapabilen, hastayı alıp doğrudan varış hastanesine transfer edebilen ambulans helikopterler de kullanılır.

Hasta Nakil Uçakları Faydaları

  • Hızlı Taşıma: Hasta nakil uçakları, hastaların acil durumlarda hızlı bir şekilde taşınmasını sağlar. Bu, hastaların tedaviye erken erişmesini ve iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Geniş Ulaşım Ağı: Hasta nakil uçakları, hastaların kısıtlı ulaşım ağına rağmen, hastanelere ulaşmasını sağlar.
  • Daha Fazla Hastaya Erişebilme: Hasta nakil uçakları, acil tıbbi durumlarda hastaları bir merkezden diğerine ulaştırmak için kullanılır. Bu sayede hastalar daha kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanma şansına sahip olurlar.
  • İleri Seviyede Tıbbi Destek: Hasta nakil uçaklarında çalışan uzman tıbbi personel, hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan uzmanlıklara sahip olurlar. Bu, hastalar için daha iyi sağlık hizmetleri sunmak için büyük bir avantajdır.
  • Güvenlik: Hasta nakil uçakları, çok hassas cihazlar içerir. Bu cihazlar, hastanın güvenli ve rahat bir şekilde transfer edilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.

Nakil Uçaklarının Donanımları

Hasta nakil uçaklarının donanımı genellikle, hasta nakli için gerekli tıbbi ekipmanlar, uzman personel ve tıbbi cihazların kullanımını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Donanım arasında hasta monitörleri, hasta ambülatörleri, oksijen tankları, defibrilatörler, ilaçlar ve hastaların gerçek zamanlı bilgilerini ve tarihçelerini tutabilecek olan dijital hasta evrakları bulunmaktadır.

Türk Hava Yolları ile Hasta Nakli Hakkında Bilgiler

 Sedyeli ya da sedyesiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. Fakat sedye ihtiyacının uçuştan 24 saat öncesinde mutlaka kuruma bildirilmesi gerekir.

Altını çizerek belirtmekte fayda var: Uçakta bulunan kabin ekibinin görev tanımları içinde hasta yolcuların özel cihazları, ilaçları ya da tuvalet ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olmak gibi bir madde yoktur. Dolayısıyla uçuş öncesinde refakatçi ihtiyacı konusu dikkatle düşünülmelidir.

Doktor Nezaretinde Türk Hava Yolları ile hasta nakli ve tıbbi tahliye

Uluslararası tıbbi tahliye hizmeti verme yetkinliğindedir. Hastanın bulunduğu şehre doktor göndererek veya hastayı doktor nezaretinde istenilen ülke ya da şehre tahliye etmek gerektiğinde, Hastanın durumuna göre sedyeli veya sedyesiz olarak tahliye yapılır. Doktor nezaretinde gerçekleşen tüm bu süreçte, uçuş dışındaki kara ambulansı ile hastahane-havalimanı transferleri de dahil kapsamlı bir hizmet sunar. Çok dilli uzman personel ve doktor desteği sayesinde bütün bu hizmetler dünya genelinde hasta tahliyesini de kapsamaktadır.

Uçakta sedye ile yolcu taşıma kuralları nelerdir?

Sedyeli yolcular, refakatçi olmadan uçağa kabul edilmemektedir. Türk Hava Yolları, refakatçiler için ayrıca ücret talep etmekte, refakatçisi olmayan yolcular için ekstra bir hostes sağlamaları mümkün olmamaktadır. Sedye ile taşınan yolcular, sadece uçağın ekonomi bölümünde seyahat edebilirler. Yanlarında mutlaka hastalık türünü belirten ve uçuş izni veren doktor raporu olmalıdır.

Görme ve duyma engelli yolcuların durumu

Sadece görme, ya da duyma engelli olan yolcular tek başlarına uçağa kabul edilmektedirler. Fakat hem görme, hem işitme engeli varsa, Türk Hava Yolları bu tür yolcuları da refakatçi eşliğinde kabul etmektedir. Görme engelli yolculara refakat eden köpekler de kabine kafessiz olarak kabul edilebilmekte, ancak 48 saat öncesinde rezervasyon talebi gerekmektedir.

Sağlık ekipmanları ile uçuş koşulları

Türk Hava yolları, tekerlekli sandalyeleri ücretsiz olarak taşımaktadır. Uçakta bulunan medikal sertifikalı oksijen tüpleri hasta tarafından kullanılırken, diyaliz makinesine izin verilmemektedir.

Hangi hastalar, Türk Hava Yolları ile uçamaz?

Bulaşıcı hastalığı olanlar, 2 günlük bebekler, uçaktaki oksijen tüpü haricinde hava basınçlı alet kullanmak zorunda olan hastalar ve kapı kapanmadan önce astım krizi geçiren yolcular, Türk Hava Yolları tarafından kabul edilmemektedir.

Hasta Nakil Uçakları yazımın sonuna geldik. Diğer yazılarıma burdan bulaşabilirsiniz. Hasta Nakil Uçakları ile ilgili görüşlerinizi bana ulaştırabilirsiniz.Görüşmek üzere.

KAYNAKÇA

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00