Etkileyici Bir Biyografi: Thomas Gautier Pesquet

by Onur Akardere

Herkese yeni bir yazıdan merhaba! Bu haftaki konum Etkileyici Bir Biyografi: Thomas Gautier Pesquet hakkında. İsterseniz geçelim.

Uçmak kesinlikle en güçlü tutkulardan biri. Bu tutkusunu azim ve çalışkanlıkla gerçeğe dönüştüren pilotlar son derece ilham verici kişilerdir. Günde sekiz saat çalışılan diğer mesleklerin aksine pilotluk, adanmışlık gerektiren bir meslek. Kişisel tercihlerinizin ötesinde zorunlu olarak bulunmanız gereken ülke ve şehirler, 24 saatin herhangi bir bölümünde başlayan görev süreleri ve yüzlerce insanın güvenliğini omuzlayarak icra edilen bu mesleği yapan pilotlar, gerçekten de günümüz şövalyeleri olarak anılmayı hak ediyorlar.

Bugün sizi uçuş tutkusunu genelden biraz daha yukarı taşıyan bir havacıyla tanıştırmak istiyorum. Thomas Pesquet isimli bu kahraman, Air France’da pilot olarak başladığı kariyerine bugün SpaceX Crew Dragon’un parçası olan bir astronot olarak devam ediyor.

2006 yılında Air France’ın organize ettiği bir uçuş eğitimini tamamlayarak pilot lisansını alan Pesquet, 2009 yılına kadar Airbus A320-321 filosunda görev yaptı. Kasım 2010’da astronot temel eğitimini başarıyla tamamladı. Temmuz 2014’te başlayan ve dokuz gün süren NEEMO 18 Deniz Altı Keşif Görevi’ne katıldı. 25 Haziran 2021’de toplam 39 saat 54 dakika ile uzay yürüyüşünde harcanan kümülatif saatlerin Avrupa rekortmeni oldu. Ayrıca son uzay görevi esnasında bir uzay aracına komuta eden ilk Fransız olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Uzayda 199 gün geçirdikten sonra 9 Kasım 2021’de Meksika Körfezi’ne iniş yaptı.

Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Rusça, Çince ve Almanca dillerini konuşabilen Thomas Pesquet, üniversitede uzay mühendisliği eğitimi aldı. 2006 yılında Air France’a katılan Thomas için hayat hep bulutların hatta ilerleyen yıllarda atmosferin üzerinde devam etti. Bana göre dünyanın en ilham verici hayat hikayelerinden birinin kahramanı olan Thomas Pesquet, “insan isterse her şeyi başarır” cümlesinin vücut bulmuş hali adeta.

Hayal kurmak harika bir duygu. Ancak hayalin için bir hedef belirleyip sonrasında da harekete geçmek tarif edilemez. Bu nedenle ilham veren insanlara büyük hayranlık duyuyorum. Fizikte üçüncü çekim yasası olarak geçen bir kuram vardır: evrende her etki için eşit oranda bir tepki meydana gelir. Dolayısıyla çevremiz ve kendi hayatımız için ne kadar büyük bir etki yaratabilirsek evren de aynı oranda bir karşılıkla bize cevap verecektir. Kişisel gelişim kitapları, pozitif düşünce, hatta belki Secret yasalarıyla daha iyi bir hayatı hedeflemek ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak hayallerinizi gerçekleştirmek için size kesin garantisini verebileceğim tek yol çalışmak. Başlamak içinse en doğru zaman şimdi!

Etkileyici Bir Biyografi: Thomas Gautier Pesquet yazımın sonuna geldik. Haftaya farklı bir konuyla görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00