Uçuş Öncesi Boarding Nedir?

by Sude Gerçekoğlu

Herkese yeniden merhaba! Bu haftaki yazım Uçuş Öncesi Boarding Nedir? Hakkında olacak. Keyifli okumalar dilerim.

Boarding kelimesi havaalanlarında çok duyulan bir kelimedir. Yolcu Alım anlamı olarak da kullanılan bir kelimedir. Uçuş Ekibi ve Kabin Ekibi hazırlıklarını tamamladıktan sonra, uçakta bulunan yer personeli ve teknik ekibin uçaktan ayrılmasını ister. Tüm hazır olduğunda Sorumlu Kaptan Pilot onayı gereklidir. Güvenlik ve Emniyetle ilgili tedbirler yolcular uçağa alınmadan önce kesinlikle kontrol edilmiştir. Kabin Amiri ve Kabin Memurları yolcu alınacak kapılarda,  kapılarında karışılacak pozisyonu alırlar. Yolcuları karşılama esnasında ilk izlenim çok önemlidir. Körük veya merdivenin uçağa güvenli bir şekilde yanaştığına emin olunmalıdır. Özel durumlu yolcular diğer yolculardan önce uçağa binerler. Ve özel durumlu yolcular uçaktan en son inen yolculardır. Yolcular uçağa taşıma araçları ile geliyorsa, yolda kayma yaratacak malzemelerin olmaması gerekir.

Yolcular apron kısmından uçağa biniyorsa, Uçak motorunun altından geçmemesi gerekir. Ve özellikle Yer Hizmetleri bulunması gerekir. Yer Hizmetleri yolcu alımı kısmında çok önemli bir yer taşır. Uçağın kalkması için ilk önce Yer Hizmetlerinin onayı vermesi gerekmektedir.

Kabin Ekipleri yolcu alımı sırasında yolculara yardım ederler. Yolculara yardımcı olurlar. Ve en önemlisi Yolcu yerleşimi için anons yaparlar. Yer Hizmetleri Personeli yolcu alımı bittiğinde haber verir. Kabin Memurları yolcular yerlerine oturmaları sağlanır ve yolcu sayımı yapılır. Bebek yolcu varsa onlar yolcu sayımının üstüne ekliyorlar.

Yolcu sayımı en fazla 3 kez tekrarlanabilir. Havacılık bir takım işidir.

Ve herkes birbirini kontrol eder. Yolcu sayısı fazla çıkarsa Yer hizmetleri personeli tarafından tekrar yapılır. Fazla yolcu uçuş emniyetini rahatsız ederse Sorumlu Kaptan Pilot uçurmak istemezse uçağı uçurmayabilir. Yolcu alımı bittiğinde, Yer Hizmetleri personeli yolcu alımı bittiğini haber verir. Kabin Memurları tarafından yolcu sayımı yapılır. Bebekler ayrıca sayılır. Yolcu sayımı bitince kapıları kapatmak için Sorumlu Kaptan Pilot’unun onayını alır. El bagajları kontrol edilir. Yüklerin Taşınması ve Bagaj içinde yasaklı madde var mı? Diye kontrol edilir. Ekip bagajlarının kabine yerleştirilmesi önceden yapılır.

Transit yolcular salonuna alınırlar. Uçuş Ekibi ve Kabin Ekibi uçak içi emniyet kontrolünü yaptıktan sonra yolcu alımı tekrardan başlar. Uçuşun yerden kalkış süresi yetersiz ise yolcular uçaktan indirilmez.

Bu hafta size Uçuş Öncesi Boarding Nedir? hakkında yazdım. Diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

You may also like

Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00